Dan 6: POTROŠNJA 2011

Šesti dan akcije – POTROŠNJA
EKODNEVNICI šestog dana akcije objavljeni na sajtu!

Reč naših učesnika…

„Otišla sam na planinu, u prirodu, tako da sam sveukupnu potrošnju svela na minimum! 🙂 Jedva sam našla način da se konektujem i popunim dnevnik!“ – Nataša B.

„Akcija u skladu sa praznicima je imala i ekoloskog karaktera. Rostilj na privatnom splavu je podstakao i ucesnike da ociste okolinu.sakupili smo 4-5 plasticnih kesa otpada koji je nanela reka. U potpunosti sam odusevljen kako su svi bili slozni i efektivni.“ – Jovan P.

„Odlucila sam da danas izbegnem potrosnju! Shvatila sam da deo stvari koje sam zelela danas da kupim vec imam u kuci i da nije nuzno da stvaram dodatne troskove! Nista mi nije nedostajalo:)“ – Sonja M.

„Danas sam bila u kupovini (samo hrana) i moram priznati da mi nije bilo lako da skupim dovoljno platnenih torbi…ali nisam posustala – pozajmila sam! I ponosno mogu da kazem da nisam donela kuci ni jednu plasticnu kesu! :)“ – Gordana R.

„Kad posle svakog obroka ostane hrana, ja je pojedem. Da se ne baci. A i manje je smeća. Ali, za kilažu je ova održiva navika pogubna. Ne preporučujem je.“ – Žaklina S.

„U Mađarskoj su kontejneri za reciklažu pristupačniji i generalno su ekološki svesniji. U samom hotelu postojala su upozorenja tj pozivi na ekološki razum (da se tako izrazim) ali npr. u jednoj menjačnici su štampali „(pro)račun“ na listu papira A4 formata sa 3 rečenice. What a waste of paper!“ – Marijana G.

„Danas sam odnela smeće što sam skupila za reciklažu do za to obeleženih kontejnera i baš sam se prijatno iznenadila što sam videla da su puni i to odgavarajućim otpadom, što znači da dosta ljudi ipak reciklira…samo nažalost već su i prepunjeni što opet znaci da nije problem u ljudima što ne žele da recikliraju već što nema ko da prazni te kontejnere pa se smeće već preliva i nema mesta za novo.“ – Timea G.

„Na sajmu održivog razvoja sam dobila eko torbu, imala sam priliku i da je iscrtam kako ja želim, sada je to svakako „modni detalj“ koji ću stalno nositi sa sobom… :)“ – Jelena M.

„Definitivno više ne koristimo plastičnu kesu za đubre!“ – Srđan H.

„Ispričala sam roditeljima i sestri i jako su se zainteresovali.. :)“ – Katarina V.

„Danas uopšte nisam išao u prodavnicu, tako da nisam kupovao ništa. Odgledao sam dokumentarni film, koji ste preporučili, o potrošačkoj groznici, i jako mi se svideo. Poslao sam ga nekolicini prijatelja i čuo o filmu samo pohvale.“ – Jaroslav Z.

„Danas sam putovala iz jednog mesta u drugo, tako da sam išla autobusom, ali sam zato posle toga šetala sa dečkom satima. 🙂 Nisam ništa kupila osim jedne limunade u kafiću. Prelepo sam se provela! :D“ – Julijana V.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s