Green Screen Fest 2011

Ovogodišnji međunarodni festival ekološkog filma „Green Screen Fest“ odvijaće se od 14-16. novembra u Beogradskom Sava Centru. Možete pogledati program festivala ili pregledati satnicu festivala. Za više informacija posetite sajt www.greenscreenfest.org.


Sa ovogodišnjeg programa želimo da izdvojimo film „No Impact Man“ (Čovek bez uticaja) koji će se prikazati u sredu, 16. novembra u 20.30 časova. Ovaj dokumentarni film prikazuje priču o Kolin Bivanu – čoveku koji je služio kao inspiracija za našu akciju Izdrži i održi! Kolin je zajedno sa svojom porodicom odlučio da postepeno smanjuje svoj lični uticaj na životnu sredinu u toku jedne godine. To je značilo da je postao vegetarijanac, kupovao samo lokalno proizvedenu hranu, isključio frižider, prestao da koristi lift, automobil, autobus, avion, itd. Krenuo je malim koracima i vremenom je sveo svoj lični uticaj na nulu. Film prikazuje kako je tekla ta godina, u kojoj meri su on i njegova porodica bili uspešni u postizanju svojih ciljeva, i šta su naučili nakon tih godinu dana.

Ukoliko niste stigli da odgledate inspirativni film „Waste Land“ (Deponija) na festivalu Slobodna zona, imaćete više prilika da ga gledate na Green Screen Fest-u: 14. novembra (u 11.00 i 14.00h), 15. novembra (u 11.00h) i 16. novembra (u 11.00h). Film Deponija prati poznatog umetnika Vika Muniza na putovanju od svog doma u Bruklinu do rodnog Brazila i do tamošnje deponije otpada koja je najveća na svetu i koja se nalazi u predgrađu Rio de Žaneira. Tamo fotografiše grupu ljudi poznatih kao catadores koji su skupljači reciklažnog materijala. Munizova prvobitna namera je bila da naslika te ljude sa otpadom, međutim nadahnut njima i njihovom pozitivnom energijom, oni zajedno preobličavaju fotografije sebe. Ovaj film prikazuje dostojanstvo i očaj catadores-a koji kroz umetnost počinju da menjaju svoj život.

Vidimo se na Green Screen Fest-u od 14-16. novembra!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s