Mikser od 25. do 29. maja

Najveći regionalni festival kreativnosti i inovativnosti – MIKSER FESTIVAL – održaće se od 25. do 29. maja na već prepoznatljivoj industrijskoj lokaciji Žitomlina, na obali Dunava na donjem Dorćolu. Očekuje se više od 80 000 posetilaca iz zemlje i regiona. Ulaz je besplatan!

Mikser festival predstavlja manifestaciju koja ima za cilj da objedini umetnost, dizajn, arhitekturu, muziku, nauku, zaštitu životne sredine, edukaciju, film i biznis sektor. U okviru 14 programskih celina biće predstavljeno blizu 1500 učesnika aktivnih u domenu dizajna, arhitekture, zaštite životne sredine, novih medija, vizuelnih umetnosti, muzike, filma, obrazovanja, biznisa, društvenog i političkog života.

Žitomlin – Dunavski kej 46, Beograd

Teme iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine biće zastupljene ne samo kroz aktivnosti u Zelenoj zoni, već i kroz sve segmente festivala. Sadržaj ove zone kreiraju mladi ljudi, studenti Ekologije i zaštite životne sredine Biološkog fakulteta i Fakulteta dramskih umetnosti (Katedra za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture). Na Zelenom amfiteatru, odvijaće se tribine, predavanja, radionice i izložbe posvećene ekologiji i zaštiti životne sredine.

Koncept ovogodišnjeg Miksera prepoznaje i jubilej, 20 godina od raspada SFRJ, kao inspiraciju za mogućnost paralelnog čitanja istorije i uspostavljanje novih odnosa u regionu. Mikserova selekcija najboljeg regionalnog dizajna, “Young Balkan Designers”, koja upravo ima svoju svetsku premijeru na najvećoj međunarodnoj smotri dizajna u Milanu, u najboljoj meri odslikava želju organizatora festivala da u Beogradu okupi najintrigantnije domaće, regionalne i svetske lidere u gotovo svim oblastima stvaralaštva, ali i veliki broj univerziteta i kompanija koji Mikser vide kao idealnu platformu za prezentaciju svojih dostignuća.

MIKSER je multidisciplinarna, multikulturalna platforma koja se bavi afirmacijom kulturne industrije regiona i organizacijom najvećeg regionalnog festivala kreativnosti. Na festivalu će biti organizovana i razna takmičenja, radionice, izložbe, kao i predavanja i edukativni kursevi. Organizatori festivala su obezbedili i besplatnu autobusku liniju koja će saobraćati na relaciji Trg Republike – Žitomlin u terminu od 17 h do 24 h.

Kompletnu satnicu programa, opise programskih zona, vesti i ostale informacije možete pogledati u brošuri Mikser festivala.

Izvori: Mikser, Stakleno Zvono, Budi Ekofin(a) i Beogradski izlet

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s